Aborcja
Moderator: {o}
Kwiatuszku - nie zgodzę się z tobą. Ono jest BEZBRONNYM człowiekiem. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
To się nazywa kompromis. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
Doskonale wiem, że aborcja jest morderstwem. I zgadzam się z tym, ale w niektórych przypadkach nie ma wyjścia. Drogi {o} z tym oddaniem w szpitalu może i masz rację. Tylko wiesz, ja myslę nad tym jak potem to dziecko, tak oddane czuje się gdy dorośnie ? Bo nie okałmujmy się, taka tajemnica nie ma szans nie wyjścia na jaw...więc nie stawiam radykalnych sądów, ja się po prostu zastanawiam nad skutkami z każdej strony, a nie tylko z jednej.
Kwiat, wiesz, nie mam zamiaru ci tu opwiadać kolejnych moich życiowych historii, nie będę też udawać tak doświadczonej i mądrej, bo taka nie jestem. Ale wierz mi, doskonale wyobrażam sobie co czuje taka kobieta. Doskonale. I dalej zamilczę.
Kwiat, wiesz, nie mam zamiaru ci tu opwiadać kolejnych moich życiowych historii, nie będę też udawać tak doświadczonej i mądrej, bo taka nie jestem. Ale wierz mi, doskonale wyobrażam sobie co czuje taka kobieta. Doskonale. I dalej zamilczę.
'' It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend''
William Blake
William Blake
Jak się czuje takie adoptowane dziecko? To zależy od rozdziców - od tego, jak takie dziecko będzie pojmowało rodzinę. Jeżeli czuje się kochane - nie powinno być większych problemów z zaakceptowaniem prawdy. Można też od samego początku tejże prawdy nie ukrywać. No w każdym razie - lepsze to niż śmierć.
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Gdyby okazalo ie teraz ze ja jestem adoptowany, a mohja matka oddala mnie zaraz po narodzinach to wiesz co Hotori? Bylbym jej wdzieczny. Nawet gdybym byl teraz w domu dziecka nadal bylbym jej wdzieczny. A jesli nawet uwazalbym, ze moje zycie to jakas kaszanka (ja nienawidze kaszanki, zygac mi sie od niej chce) to w ostatecznosci moglbym popelnic samobujstwo i wyszlo by na to samo jakby dokonano aborcji, ale przynajmniej mialem w takiej sytuacji szanse na jakiekolwiek zycie.
A ja powiem ci Hotori, ze sa tez kobiety ktore pomomo gwaltu decyduja sie urodzic dziecko i dalej tez zamilcze.
A ja powiem ci Hotori, ze sa tez kobiety ktore pomomo gwaltu decyduja sie urodzic dziecko i dalej tez zamilcze.
Tak - istnieją tego typu przypadki. Takie kobiety są świadome, że życie jest bezcenne i posiadają tę moc, żeby przemienić zło w błogosławieństwo... Trudny wybór, ale wspaniały...
הן על כפים חקתיך
הן על כפים חקתיך
a ja jestem za ale tylko w tych wjątkowych sytuacjach we wszystkich pozostałych jest to złe. Dalej nie będę się mądrzyć bo nigdy nie miałam z czymś takim doczynienia i nie wiem co bym zrobiła na czyimś miejscu.
Co do takich typów którzy gwałcą małe dziewczynki to....
... brak słów
Co do takich typów którzy gwałcą małe dziewczynki to....
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Tell me why it costs so much to live...