Zapomniałam sie wpisać do Ligii Sfrustrowanych Konsumentek Papierowych Ręczników (LSKPR!)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
...a więc...moje typy:nie bede orginalna "Antarian Sky" RossDeidre, "Pilgrim souls"EmilyluvsRoswell, przedewszystkim jednak "Heart of Phoenix" Majestys...Liz Evans zyje jak w złym snie od dnia tragicznej smierci swojego ukochanego męża Maxa. Rok po wypadku wydarzy się coś, co odmieni jej zycie na zawsze...I jeszcze "Pathos/Chaos/Terminus" JO. Liz Parker po latach rozłąki spotyka ukochanego Maxa...ale mloda kobieta ma swoje tajemnice, które sciągną na głowy tych których kocha cierpienie i śmierć. I "Time will tell" Ashton, futurefic i moje najukochańsze ze wszystkich opowiadań.Oraz, muszę to przyznać "The Winter Solistice" Rossdeidre. Nie przepadam za opowiadaniami Polar, w moim odczuciu są zżynane z Dreamer story, z niewiadomych powodów Michael jest obdarzoną większym temperamentem kopią serialowego Maxa
który z kolei opisywany jest tak biednie, ze lepiej byloby gdyby wogóle dali mu spokój i zesłali na Antypody
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
To jednak jest wyjatkowe...delikatne, refleksyjne i poruszajace. "Torn" Ash...związane z epi "Max to the Max" i "TWR"...co przemoc, strach i cierpienie zrobily z tak wrażliwymi i łagodnymi istotami jak Liz i Max. No dobrze, pewnie moglabym tak wymieniac w nieskonczonosć, ale ograniczę się do tej króciutkiej listy
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
spragnionym slodyczy polecam opowiadania SansuCry...istne pudełko ptasiego mleczka
Maxa i Liz mozna juz tylko opakowac w srebrne papierki i sprzedawać jako swiąteczne łakocie.
"I know who you are. I can see you. You're swearing now that someday you'll destroy me. Far better women than you have sworn to do the same. Go look for them now." (Atia)
""You...have...a rotten soul" (Cleopatra)