Piosenki w Smallville
Moderator: LEO
w zyciu nie zgadniecie, dlaczego pisze wlasnie w tym temacie...
otoz niedawno uraczylem Was przykra dla mnie osobiscie wiadomoscia o Franticu w pierwszym odcinku trzeciego sezonu smallville'a... dzisiaj mam podobnego niusa... otoz drugi odcinek tegoz wlasnie sezonu konczy White Flag... jestem ciekaw czy Waszym zdaniem to dobrze, czy zle... mnie to wisi i powiewa...
otoz niedawno uraczylem Was przykra dla mnie osobiscie wiadomoscia o Franticu w pierwszym odcinku trzeciego sezonu smallville'a... dzisiaj mam podobnego niusa... otoz drugi odcinek tegoz wlasnie sezonu konczy White Flag... jestem ciekaw czy Waszym zdaniem to dobrze, czy zle... mnie to wisi i powiewa...
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
akurat przeciwko white flag w smalville nic nie mam, bo ta piosenka nie pochodzi i nie kojarzy mi się z Roswell tak jak np. everything - lifehouse. Jak tamta usłyszałam w supermanie, to myślałam, ze nic głupszego nie mogli zrobić. Przecież producent 2 seriali z podobnego segmentu docelowego nie może, nie powinien, dublować tematów nawet muzycznych. Stworzyli klimat tam, a teraz chcą za pomocą takich samych zabiegów zdobyć publiczność w supermanie... Proszę Państwa: tak się nie robi .
PITER: wisi i powiewa powiadasz ??
PITER: wisi i powiewa powiadasz ??
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
Słońce ma racje co do lifehouse.. Pamietam ta scene doskonale bo do tego spartolili ja az milo. Zrobili to czego nienawidze najbardziej - pocieli piosenke... Nie pamietam slow piosenki... ale przejscie miedzy refrenem a slowami z jakiejs-tam-nastepnej-zwrotki bylo tak.... wymuszone (?). Niech ich blah Jak juz robia to niech robia to porzadnie
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][
PITER - ja nie mam z tym nic wspólnego Słowo .
MAXEL - a pamiętasz jak był koncert jakiegoś z zespołów, których piosenka była w Roswell... zaraz... to chyba było Remy Zero? i ten kolega naszego Clarka krzyczał z radości "go Remy, go!" ... albo coś równie beznadziejnego , żeby podkreślić ten występ ??
MAXEL - a pamiętasz jak był koncert jakiegoś z zespołów, których piosenka była w Roswell... zaraz... to chyba było Remy Zero? i ten kolega naszego Clarka krzyczał z radości "go Remy, go!" ... albo coś równie beznadziejnego , żeby podkreślić ten występ ??
"...I'm a member of that group of... outsiders. So... thank you, Roswell... Thank you for... for letting me live among you...Thank you for giving me a home... "
No to jest właśnie to. Umieć podać piosenkę to największa sztuka. My tutaj rozpisujemy się jak maniacy na temat muzyki i interpretacji poszczególnych utworów, podczas gdy w wiosce, tak to nazwijmy, muzyka jest moim zdaniem wręcz wmuszana, a co jest nakazane i w muszane musi zostać odrzucone. Moze dlatego mnie, i widzę, że i Ciebie Pier i Maxela, denerwują piosenki wciskane do wioski na siłę. TYM BARDZIEJ, że to ten sam repertuar co w Roswell.
ZULUGULA - tylko które save me? Bo ja też wioski nie ogklądałam, tylko parę ostatnich odcinków - tylko dla Lexa i jego łysej czaszki (nie łąćzyć z "łysymi" ) i wiem, że "save me" jest piosenką tytułową i szczerze mówiąc podoba mi sie z niej tylko refren.
żeby temat rozszerzyć, powiem vel napiszę, że kiedyś słyszałam Here with me podczas filmu z sandrą Bulloc i ... jakimś panem.. ona grała babkę, której mąż zamienił się biletami lotniczymi i zginął w katastrofie.. BEN AFFLECK grał tego facetya z którym mąż się zamienił biletem... no i oczywiście romans i scena na meczu baseballa i here with me. No normalnie faux pas.
ZULUGULA - tylko które save me? Bo ja też wioski nie ogklądałam, tylko parę ostatnich odcinków - tylko dla Lexa i jego łysej czaszki (nie łąćzyć z "łysymi" ) i wiem, że "save me" jest piosenką tytułową i szczerze mówiąc podoba mi sie z niej tylko refren.
żeby temat rozszerzyć, powiem vel napiszę, że kiedyś słyszałam Here with me podczas filmu z sandrą Bulloc i ... jakimś panem.. ona grała babkę, której mąż zamienił się biletami lotniczymi i zginął w katastrofie.. BEN AFFLECK grał tego facetya z którym mąż się zamienił biletem... no i oczywiście romans i scena na meczu baseballa i here with me. No normalnie faux pas.
zgadza sie kiedys spiewalem (darlem sie ) SAAAAAAAVEEEE MEEEEE chcac tym wyrazic protest przeciwko maltretowaniu kurczakow w hodowlach Obejrzalem wczoraj 302 wioske i tak jak Piter wspominal - uslyszalem tam Dido - White Flag - OCZYWISCIE CI IDIOCI JA UCIELI prosto z 1 zwrotki do refrenu nienawidze tego
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][
Skracanie piosenek jest jak picie zielonej herbaty zalanej wrzątkiem...
Odnośnie tego filmu - też to słyszałem. W pewnym momencie - coś znajomego. Ojej! I zaraz patrzę do programu, co to takiego. No i obejrzałem reztę filmu (nie bardzo wgłębiając się w akcję - raczej w odgłosy w tle ).
Odnośnie tego filmu - też to słyszałem. W pewnym momencie - coś znajomego. Ojej! I zaraz patrzę do programu, co to takiego. No i obejrzałem reztę filmu (nie bardzo wgłębiając się w akcję - raczej w odgłosy w tle ).
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
bardzo mi sie podobala piosenka Nelly Furtado ktora poznalem (piosenke nie Nelly ) w odcinku w ktorym panna Kreuk wykonuje slynny skok do basenu w czerwonej bieliznie i wlasnie + ta piosenka w tej scenie... zaraz powiem jaka...
mam -> Supernatural by By Divine Right (basen)
i Nelly Furtado - I will make you cry (korytarz) - odcinek Nicodemus
ps. Wlasnie przeczytalem cos niezlego na http://www.kryptonsite.com - fanstronie Smallville
mam -> Supernatural by By Divine Right (basen)
i Nelly Furtado - I will make you cry (korytarz) - odcinek Nicodemus
ps. Wlasnie przeczytalem cos niezlego na http://www.kryptonsite.com - fanstronie Smallville
"White Flag" by Dido - Played at the very end of the episode. Too long and too loudly. Dido should have stayed in Roswell.
Last edited by Maxel on Tue Oct 14, 2003 6:45 pm, edited 1 time in total.