Języki
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Języki
Jakiego języka się uczycie i umiecie? ja znam: polski, angielski, niemiecki, francuski, łacina... laeta sum when du comprends so viel languges... ale to wszystko ułatwia sprawę... 

jak mi się zdaje to się pisze aufwiedersehen a nie aufvidersehen... i też umiem powiedzieć parę innych mądrości... np. znam słowa i mogę zaśpiewać japońskie intro czarodziejki z księżyca... no i miałam taką fazę i piosenki Tatu śpiewać po rosyjsku i po angielsku piosenki włoskie oraz inne takie... i pewne wyrażenia jak SZTO TY GAWARISZ? piszę jak się mówi nie pisze...
niemiecki - śmierć mu! kurde nienawidzę a umiem mam z nim do czynienia od chyba 6 lat... poprostu bak słów a wasi nauczyciele od tego nie kumaci? moja taka była nawet nie wiedziała co to kreskówka jest... a polski język dla niej to... chyba też nieznany raz się pomyliła i zamiast pies powiedziała piersi a w oddali głos : "Głodnemu chleb na myśli" wszyscy to usłyszęli ona też a nie zaczaiła o co chodzi...
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Proponuję założyć Klub Nienawiści Języka Niemieckiego. Zgłaszam się na pierwszego członka (proszę bez skojarzeń <już ja was znam - "Głodnemu chleb na myśli"
>)

Last edited by Graalion on Tue Oct 28, 2003 10:35 pm, edited 1 time in total.
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Anata tachi wa watakushi o aishinasu ka?
Ja znam trochę japońskiego (głównie nazwy rzutów
) i kiedyś uczyłem się przez 3 lata francuskiego.
Merci beaucoup.
Domo arigato gozaimashita.
Ja znam trochę japońskiego (głównie nazwy rzutów

Merci beaucoup.
Domo arigato gozaimashita.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
Więc tak niemca ucze sie [niestety] przez ostatnie 5 lat, i wciaz sie ucze
(tak... bardzo mi sie to podoba ze faciu od niemca przesadzil mnie, i teraz siedze na przeciwko niego - a jedzie od niego niemilosiernie
...), angielski ucze sie od hmmm chyba 7 lat a mimo wszystko umiem tyle co nic
. No i oczywiscie jest polski!

ja chce wstpic do tego klubu...
Graalion ma racje
blah - wyraza wiecej niz tysiac slow...
poza tym jak sie z kims nie porozumiesz po angielsku, to masz male szanse na sukces w innym...
maddie, to kto sie komu podoba? Ty nauczycielowi, czy nauczyciel Tobie...?
i gdzie on jedzie? i czy zabiera Cie ze soba..? 
Graalion ma racje

blah - wyraza wiecej niz tysiac slow...
poza tym jak sie z kims nie porozumiesz po angielsku, to masz male szanse na sukces w innym...
maddie, to kto sie komu podoba? Ty nauczycielowi, czy nauczyciel Tobie...?

dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Maxel, dziękuję za opinię, ja wcale nie jestem taka wyedukowana językowo. Dobrze znam tylko francuski i angielski, hiszpańskiego uczyłam się przez rok i umiem odmieniać dwa czasowniki "być" (być chwilowo i być trwale), no, przeczytać coś też bym umiała, tylko gorzej ze zrozumieniem, choć na zasadzie podobieństwa... No i jeszcze troszeczkę arabskiego, he he
Podpisać się umiem, ale przeczytać już nie
Powiedzieć "dzień dobry" i coś tam jeszcze też, ale napisać już nie... I ktoś kiedyś podjął ambitną próbę nauczenia mnie chińskiego, tylko kontakt się urwał 

Dołączam się do klubu. Niemiecki jest blehhhh
poza oczywistym polskim i niemieckim którego nie znoszę mogę powiedzieć że "bardzo" dobrze umiem angielski. Na razie to tyle choć kto wie czego jeszcze się będę uczyć
Ach no i oczywiście znam sporo słowek typu dzień dobry i takie tam w różnych językach

poza oczywistym polskim i niemieckim którego nie znoszę mogę powiedzieć że "bardzo" dobrze umiem angielski. Na razie to tyle choć kto wie czego jeszcze się będę uczyć

Ach no i oczywiście znam sporo słowek typu dzień dobry i takie tam w różnych językach

Tell me why it costs so much to live...