![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
HALLOWEEN
Moderators: Galadriela, Olka
- Sadie_Frost
- Starszy nowicjusz
HALLOWEEN
tak wiec dziś halloween, samhein jak wolą inni, interesujący sie białą magią. robicie dziś cos szczególnego? wierzycie w duchy, ezoterykę, interesujecie się tym? ja traktuję dziś to święto z przymrużeniem oka, tzn. wraz z przyjaciółką chcemy wróżyć i czytać opowiadania o duchach, ale nie przywołyuwać mocy nadprzyrodzonych na serio. Ale interesuję się tym bardzo i mocno wierzę w istnienie istot takich jak duchy czy wampiry. Czekam na Wasze opinie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Image](http://www.republika.pl/mememe/quad.jpg)
Haloween ? Sympatyczna zabawa chociaz ma swoich przeciwnikow - w koncu mamy swieto zmarlych, a tu takie zabawy i swawole... Jedyny plan jaki zamierzam wprowadzic w zycie to wybrac sie jutro wieczorem ze znajomymi na cmentarz pozapalac swieczki..
Po co człowiek żyje ?Aby byćoczamiuszamii sumieniemStwórcy WszechświataTy baranie][-][ ][_][ ][\/][ //-\ ][\][
Zaraz, zawsze miałam wrażenie, że wróżby i tym podobne to raczej Andrzejki, chyba, że zamierzamy stać się kolejnym amerykańskim stanem, wtedy zgoda. Ale na razie - jestem za zostawieniem wszelakich wróżb na odpowiedni czas (Andrzejki, Wigilia, Nowy Rok i Noc Świętojańska). O ile znam historię, to jest to chyba starsze niż Halloween i z bogatszą tradycją. Czemu to odrzucać?
- Graalion
- Mroczny bóg
- Location: Toruń, gdzie 3 małe kocięta tańczą na kurhanach swych wrogów
Haloweenu nie obchodzę, nawet nie pamitałem że to wczoraj. Parapsychologia jest fajna, ale w duchy też nie za bardzo wierzę. Natomiast wampiry ... trudno nie wierzyć, gdy dowód uzyskuje się za każdym razem gdy spojrzy się w lustro ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
"Please, God, make everyone die. Amen."
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
Wieczorny pacierz Scratch'a ("PvP")
- Sadie_Frost
- Starszy nowicjusz
owszem, wróżby to tradycja np.andrzejkowa, ale napisałam przecież że chodzi o zabawę. Święto Zmarłych a Halloween to nie to samo. Ja nie odrzucam tradycji, ale akurat amerykańska wersja halloween, jest moim zdaniem dość fajna. A to czy ktoś następnego dnia pojedzie na cmentarz, to inna sprawa. A tak bajdełejem, smutne jest to że wielu ludzi pamieta o zmarłych tylko ten jeden dzień w roku.
![Image](http://www.republika.pl/mememe/quad.jpg)
hmm myślę, że Hallowen jest spoko ale jak dla mnie to trochę dziwne radować się w święto które samo w sobie nasówa przemyślenia. Może to kwestia mentalności. My od małego jesteśmy przyzwyczajani, ze w ten dzień myślimy o tych których już nie ma, idziemy na groby, a tam poprostu w swoisty sposób się bawią. Ale święto samo w sobie jest ciekawe ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tell me why it costs so much to live...
Temat o Halloween jest już w Veritas. Ale skoro ten się zdążył już rozwinąć, to proponuję w Veritas porozmawiać poważniej - natomiast tutaj - opowiedzcie, czy mieliście jakieś ciekawe doświadczenia podczas tego święta (czy ktoś wam zrobił psikusa
).
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
- Kwiat_W
- Bezwzględny dręczyciel Maxa
Na halloween nic mi sie nigdy nie przytrafilo, ale kiedy zima przeszedlem sie noca po cmentarzu. Mialem wtedy... chym... nie pamietam ile, ale mniej niz 8 lat. Wzystkim to pozniej impomowalo, bo oni by nigdy tego nie zrobili, a ja sie nad tym nawet nie zastanawialem... potraktowalem cmentarz jako droge na skroty i tyle.