Horrory - czy lubisz się bać?
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Szati, ja wyraznie napisalem, ze nie czytuje horrorow...
Luca, ja wlasnie nie czytam z kompa...
to, ze mam tu pokazna biblioteczke, nie znaczy, ze chocby znam jej zawartosc..
a co do psucia oczu, ostatnio znalazlem w necie cos genialnego - syntezator mowy - najnowszy to glos "Agaty" - nie jest to jeszcze przyjemne w sluchaniu, ale po jakims kwadransie czlowiek sie przyzwyczaja i bez wiekszego wysilku rozumie czytany tekst - tak wiec nie niszcze oczu jak juz sie skusze jakas lektura z ekranu... moge sobie czytac ksiazki do poduszki.. z zamknietymi oczami..
bardzo polecam kazdemu kto ma podobny problem...
Luca, ja wlasnie nie czytam z kompa...
to, ze mam tu pokazna biblioteczke, nie znaczy, ze chocby znam jej zawartosc..
a co do psucia oczu, ostatnio znalazlem w necie cos genialnego - syntezator mowy - najnowszy to glos "Agaty" - nie jest to jeszcze przyjemne w sluchaniu, ale po jakims kwadransie czlowiek sie przyzwyczaja i bez wiekszego wysilku rozumie czytany tekst - tak wiec nie niszcze oczu jak juz sie skusze jakas lektura z ekranu... moge sobie czytac ksiazki do poduszki.. z zamknietymi oczami..
bardzo polecam kazdemu kto ma podobny problem...
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
"Łowca snów" jest o piątce przyjaciół (chłopców, później mężczyzn) którzy posiedli dzięki jednemu z nich pewien dar. Dar czytania myśli, czy też ich wyczuwania. Gdy mają po trzydzieści parę lat spotykają sięw pewnym domku i tu zaczyna się historia. W pobliżu ląduje awaryjnie staek obcych. Bynajmniej nie jest to ich pierwsze lądowanie, wojsko o nich wie, wie też jak zabić obcych. A ci obcy ą bardzo be. Rola tych przyjaciół polea na poświęceniu życia w obronie nas, szarych obywateli i całego świata przed zarazą wywołaną przez obcych. Film trwa 128 minut, ale nie czuje się tego. Bardzo wartka akcja, nie ma przynudzania czy moralizatorstwa.
- lizzy_maxia
- Fan
Po prostu nie mogę z tego tekstu, świetne Renya! Fabuła "Lowcy snów", z tego co przeczytałam, przypomina mi pewien serial telewizyjny pt. "Przybysz", który był emitowany na TV4. Wracając do horrorów: obejrzałam dziś "13 duchów"...i , przeprasza, ale czy to jest horror Jeśli tak, to widocznie o wiele więcej trzeba, by mnie przestraszyć.. A ci obcy ą bardzo be.
Renea kuszacy opis ( nie mam tam soczystych scen ucinania glow i obrzydliwych, "realistycznych" do niemozliwosci potworow ) Wiec zapowiada sie ciekawie...
Piter sluchac tym bardziej bym nie mogla... Ja wiem, ze na przemeczenie jest to cudowne lekarstwo, ale jak on(ona) by sobie tam gadal, to ja bym zaczela myslec o wydarzeniach z minionego dnia, a nie o fabule A czytanie jest doskonale na poprawe ortografii
Piter sluchac tym bardziej bym nie mogla... Ja wiem, ze na przemeczenie jest to cudowne lekarstwo, ale jak on(ona) by sobie tam gadal, to ja bym zaczela myslec o wydarzeniach z minionego dnia, a nie o fabule A czytanie jest doskonale na poprawe ortografii
- Szalona_Szatynka
- Zainteresowany
Pit a pamiętasz na jakiej stronce znalazłeś ten syntezator mowy ??
Przejrzałam tą długalachna listę i z książek Kinga znalazłam :
-Siostrzyczki z Elurii
-Skazani na Shawshank
-Carrie
-Strefa smierci
-Wielki Marsz
-Marzenia i Koszmary 2
-Pokochala Toma Gordona
-Desperacja
-Mroczna wieza I. Roland
-Miasteczko Salem
Czytał ktoś coś z tego??
Przejrzałam tą długalachna listę i z książek Kinga znalazłam :
-Siostrzyczki z Elurii
-Skazani na Shawshank
-Carrie
-Strefa smierci
-Wielki Marsz
-Marzenia i Koszmary 2
-Pokochala Toma Gordona
-Desperacja
-Mroczna wieza I. Roland
-Miasteczko Salem
Czytał ktoś coś z tego??
---"We are beautiful in every single way - Yes, words can bring us down..."---
---------------:mrgreen: PoZdroWiOnKa Dla LuśKi, MeNelKi oRaZ LysS ----------------
---------------:mrgreen: PoZdroWiOnKa Dla LuśKi, MeNelKi oRaZ LysS ----------------
- lizzy_maxia
- Fan
- lizzy_maxia
- Fan
Liz: "Carrie" to opowieść o młodej dziewczynie, posiadającej potężną moc telekinezy. Jej matka - fanatyczka religijna - wychowuje ją bardzo rygorystycznie i za wszelką cenę próbuje ochronić córkę przed grzechem, co przejawia się m.in. tym, że nie informuje jej o przejawach dziewczęcego dojrzewania Carrie jest nieakceptowana przez rówiesników, stanowi obiekt kpin, jest narażona na docinki ze strony szkolnych znajomych. Pewnego dnia dziewczyna buntuje się przeciwko matce i wbrew jej woli idzie na szkolny bal. Tam rozpętuje się piekło - Carrie używa swojej mocy, by zemścić się na swoich prześladowcach.
- lizzy_maxia
- Fan