Horrory - czy lubisz się bać?
Moderators: ciekawska_osoba, lizzy_maxia
Ja się natomiast zbieram na odwagę, żeby obejrzeć The Ring, ale oczywiście nie sama, bo bym chyba umarła ze strachu buuu no i jeszcze mam zamiar obejrzeć jeśli pamiętam jak to się pisze Raisen - the spiral podobno to jest jakby powiązane z the Rong, ale to jest to co było wcześniej i to jest japoński film, więc jeśli może ktos to oglądał to może mi powie czy to jest dobre?
- lizzy_maxia
- Fan
Freja, The Ring japoński czy w wersji nakręconej przez Amerykanów? Amerykański oglądałam sama, najpierw oczywiście postarałam się o odpowiednią atmosferkę (czyt.:pozasłaniałam żaluzje w oknach, bo był dzień
). Na początku było trochę straszno, ale nie aż tak bardzo, żebym wrzeszczała ze strachu (wystarczy, jak w drażliwych momentach przymkniesz oczy - najgorsze są sceny, w których pokazane są osoby "zabite" przez Samarę - ja na przykład wolałam tego nie oglądać, bo mogłoby to odcisnąć trwały ślad na mojej psychice
), a wspomnieć warto, że byłam sama w domu (całe szczęście, że był dzień, hehe). Wszelkie emocje opadły pod koniec wyświetlania pierwszej płyty (mam na dwóch), ponieważ złośliwa bestia zacięła mi się i musiałam walczyć o to, by móc chociaż klatkami obejrzeć co było dalej. Bezskutecznie. Zmarnowałam na to ładnych parę godzin, po czym zrezygnowałam i włożyłam drugą płytkę, machając ręką na to, że nie będę wiedzieć, co było na końcu tej płyty. W miedzyczasie przyszła moja moth i dokończyłyśmy ogladać film razem (moja mama szybko się wkręca w fabułę, choć musiałam jej też trochę opowiedzieć) - oczywiście nie obyło się bez problemów technicznych, które były tym bardziej denerwujące, że wystąpiły niemalże w kulminacyjnym momencie
Byłam gotowa rzucić się z pięściami na Emilkę, która przegrała mi "Ringa"
Następnego dni, wieczorkiem, zafundowałam projekcję "Ringu" całej rodzince i chcąc nie chcąc (raczej chcąc) musiałam oglądać z nimi, żeby obsługiwać sprzęt.
Jeśli zaś chodzi o wersję japońską - miałam w łapkach płytkę z nią, ale niestety nie odpaliła na moim kompie
Raisen..nie słyszałam, ale za to mam ochotę "oglądnąć" DarkWater - też podobno jest niezłe (nastolatki w Ameryce po wizycie w kinach miała stracha przed umywalkami
. Tylko nie wiem, skąd to wytrzasnę ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Jeśli zaś chodzi o wersję japońską - miałam w łapkach płytkę z nią, ale niestety nie odpaliła na moim kompie
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Raisen..nie słyszałam, ale za to mam ochotę "oglądnąć" DarkWater - też podobno jest niezłe (nastolatki w Ameryce po wizycie w kinach miała stracha przed umywalkami
![Ha ha ha :haha:](./images/smilies/haha.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Horrory? Wtedy kiedy mi sie nudzi...
The Ring nie ogladalam z waszych komentarzy to az sie boje ogladac
ostatni horror jaki ogladalam to byl...hymmm Hallowen :Resorection (nie wiem czy dobrze napisalam) szczerze mowiac to mi sie nie podobal bo nawet sie nie przestaszylam
No nic... Horrory to nie dla mnie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Heh. Widzialam The Ring i eee nie mogłam zasnąć przez dwie noce. Cały czas miałam wrażenie, że za moim łóżkiem stoi ta dziewczyna. Ale mimo tego film warty obejrzenia. Japońskiej wersji jescze nie widzialam, i chyba nie bede widziała. Ktoś mi mówił, że jest jeszcze straszniejszy niż w wersji angl.
A horrrrory są najfajniejsze kiedy ogląda sie je z przyjaciółką albo z chłopakiem, którego można trzymać za rękę i wbijać w nią paznokcie ( i żeby sie potem do nas odzywał
)
Polecam 'Noc Żywych Trupów' w czarno-białej wersji. Film stary ale jary
Heh ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A horrrrory są najfajniejsze kiedy ogląda sie je z przyjaciółką albo z chłopakiem, którego można trzymać za rękę i wbijać w nią paznokcie ( i żeby sie potem do nas odzywał
Polecam 'Noc Żywych Trupów' w czarno-białej wersji. Film stary ale jary
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Wierzysz w anioły?
To uwierz w wampiry.
Uwierz we mnie.
Są gorsze rzeczy na ziemii...
To uwierz w wampiry.
Uwierz we mnie.
- lizzy_maxia
- Fan
Heh, to ja myślałam, że jestem strachliwa jak trusia, a tu proszę...
Moja reakcja po Ringu nie była aż taka jak np. Olgi. Po prostu przez parę dni miałam w pamieci obraz kręgu ("ilustracja" na pierwszej stronce tego tematu) i przede wszystkim to płonące drzewo na taśmie. (hehe, przypomniało mi się, jak po obejrzeniu "Pasji" mając w pamięci widok szatana, wchodziłam do swojego pokoju - wszyscy wokół spali, bo była już późna noc - i nagle przyszedł sms: serce mi aż podskoczyło ze strachu
)...
Maria szczególnie gustowała w tego typu seansach filmowych (mówię o książce) - uwielbiała oglądać horrory w towarzystwie Michaela. I to jest sposób
Pamiętam, jak nocowałam u koleżanki i zafundowałyśmy sobie "na dobranoc " ^^ "Innych" z Nicole Kidman (w grupie raźniej, ale też czasami trochę głupio przyznać się do tego, że ktoś się boi, zwłaszcza jeśli nie jesteśmy w towarzystwie przyjaciół). Polecam gorąco!
Bo podobno jest, ale to dlatego, że Samara wydaje się tam jeszcze potworniejszaOlga wrote:Ktoś mi mówił, że jest jeszcze straszniejszy niż w wersji angl.
Trzeba jeszcze tego chłopaka miećOlga wrote:A horrrrory są najfajniejsze kiedy ogląda sie je z przyjaciółką albo z chłopakiem, którego można trzymać za rękę i wbijać w nią paznokcie
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Cheesy Grin :cheesy:](./images/smilies/icon_cheesygrin.gif)
Pamiętam, jak nocowałam u koleżanki i zafundowałyśmy sobie "na dobranoc " ^^ "Innych" z Nicole Kidman (w grupie raźniej, ale też czasami trochę głupio przyznać się do tego, że ktoś się boi, zwłaszcza jeśli nie jesteśmy w towarzystwie przyjaciół). Polecam gorąco!
Ja nie jestem strachliwa tylko mam wybujałą wyobraźnię
I rzeczywiście, żeby tego typu wieczorki sobie urządzać (takie jak Maria) trzeba go mieć
Sama chyba nie odważyłabym się obejrzeć jakiś horror. Co innego z przyjaciólmi/kami. Z nimi to nawet fajnie jest się czasem pobać. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Wracając do horrorów widział ktoś z Was może The Forsaken z Brendanem
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
I rzeczywiście, żeby tego typu wieczorki sobie urządzać (takie jak Maria) trzeba go mieć
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Wracając do horrorów widział ktoś z Was może The Forsaken z Brendanem
Wierzysz w anioły?
To uwierz w wampiry.
Uwierz we mnie.
To uwierz w wampiry.
Uwierz we mnie.
- brendanferhfan
- Zainteresowany
Wiecie co mam The Ring na plytce juz od samego wydania tego w POlsce... ale lytka lezy i lezy
i poczeka sobie jeszcze... a wlasciwie czy ktos moglby strescic film bo nie zbadzo wiem o co chodzi wiem tylko ze jak sie obejrzy kasete po 7 dniach sie umiera i ze jest jakas dziennikarka i cos tam jakas studnia i nie wiem co jeszcze...
- lizzy_maxia
- Fan
Jeszcze mniej więcej rok temu podchodziłam do tego podobnie - do głowy by mi nie przyszło, żeby oglądać horrory! A co dopiero sama - to już było dla mnie niepojęte. Ale ludzie się zmieniają i teraz mogę bez większych obaw zasiąść do oglądania, nawet sama (byle to nie był wieczór z cyklu "Jestem sama w domu, oglądam horror, gaśnie światło i coś drapie w okno"Olga wrote:Sama chyba nie odważyłabym się obejrzeć jakiś horror
-
- Nowicjusz
A ja właśnie w horrorach uwielbiam się pobać
z qmpelami mamy tajkie fazy czasami, że jak jest jakiś "zlot czarownic"
u jednej z nas
to zaczynamy sobie przypominać najgorsze sceny z jakiś horrorów, po czym wpadamy na jakiś chociaż czas w panike
taki podskok adrenalinki jest zdrowy
i przyjemny
, ludziom o słabych nerwach nie polecam ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Ha ha ha :haha:](./images/smilies/haha.gif)
![Cheesy Grin :cheesy:](./images/smilies/icon_cheesygrin.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- ciekawska_osoba
- Fan
Żabki nie wiem czy była już mowa o tym filmie, z uwagi, że daawno mnie tu nie było (niestety nei z mojego wyboru) ale jeśli lubicie dobre filmy, na któych można się bać a przy tym świetną akcję to polecam wam film: "Identity" ("Torzsamość") ja w zasadzie nie lubię horrorów, ale ten film to wyjątek, poza tym to raczej thiller niż horror, doskonale buduje i trzyma w napięciu, akcji nie da się przewidzieć a rozwiązanie zaskakuje bardzo. Dla wytrawnych horrorowiczó penie to "lekki" film, ale na mnie zrobił duże i pozytywne wrażenie i jako jeden z nielicznych filmów potrafi człowieka przestraszyć:)
"We shall never forget and never forgive. And never ever fear. Fear is for the enemy. Fear and bullets."
![Image](http://img.photobucket.com/albums/v85/_Janet_/Sygnaturki/brendan_fehr.jpg)
![Image](http://img.photobucket.com/albums/v85/_Janet_/Sygnaturki/brendan_fehr.jpg)
Jejqu nie widziałem, że znajdę tu temat o moim ulubionym gatunku filmowym
. Horrory to badzo dobre filmy, wpływają na psychikę człowieka i wiele rzeczy się z nich można nauczyć. Może to brzmi dziwnie ale tak jest, ja naprzykład kiedyś kiedyś bym niewiedział jak może się skończyc wrzucenie suszarki do wanny pełnej wody z osobą żywą....to kończy się śmiercią. Wiele jest przypadków niespodziewanej smierci, można się zabić i to tak całkiem niechcący. Horrory jednym słowem trochę ucza. Uwielbiam również się bać, strach to mój przyjaciel - kocham ciemność.
Horrorów oglądałem wiele ale jednak nic nie zastąpi tej starej klasyki z lat 80' Freedy Kreuger, Laleczka Chuck'y, Jason Voorhees z Piątków 13-nastego. Jeżeli ktoś jest fanem horrorów to polecam nadrobienie zaległości z klasyki....
One, Two, Freddy's coming for you...
Jeżeli natomiast chodzi o nowości........jestem fanem horrorów typu - seryjny morderca lub kanibale. Znudziły mnie już jakieś potwory i inne gady. Moża zrobić dobry horror beż potworów. Wkońcu to co realne jest najstraszniejsze.
Dziękuję za uwagę.
Sija.![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Horrorów oglądałem wiele ale jednak nic nie zastąpi tej starej klasyki z lat 80' Freedy Kreuger, Laleczka Chuck'y, Jason Voorhees z Piątków 13-nastego. Jeżeli ktoś jest fanem horrorów to polecam nadrobienie zaległości z klasyki....
One, Two, Freddy's coming for you...
Jeżeli natomiast chodzi o nowości........jestem fanem horrorów typu - seryjny morderca lub kanibale. Znudziły mnie już jakieś potwory i inne gady. Moża zrobić dobry horror beż potworów. Wkońcu to co realne jest najstraszniejsze.
Dziękuję za uwagę.
Sija.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Czarne biblie spisałem Słowa " Potępienie z zamierzenia " Gorzka prawda zdawała się daleko lepszą od kłamstwa Bo gdy nadzieję obalił rozum Coś się skończyło I Śmierć padła szybko do stóp życia