ja na ogół czytam to co mi wpadnie w ręce. jak byłam mała to zaczyny wałam się w różnych ksiazkach, które dorwałam. do tej pory uwielbiam ksiazki L.M.Montgomery, autorki powieści dla młodzieży. został mi sentyment i jak mam ochotę to do tego wracam
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
kryminały czytuję, ale chyba żadnej książki z tego gatunku nie przeczytałam wiecej niż raz. poza "Ulicą Strachu", ale to też sentyment z czasów nastoletnich. przeczytałam nawet kilka Harlequinów
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
bo akurat nic innego nie miałam pod ręką. kilka ksiazek religijny, moze teologicznych, kilka klasyków, nawet lektur, choć lektury niekoniecznie czytałam wtedy jak musiałam.
ulubione tytuły?? "Balladyna". "Hrabia Monta Christo". "Quo Vadis". "Cudzoziemka". "Granica". ksiażki L.M.Montgomery: "Pat ze Srebrnego Gaju", "Pani na Srebrnym Gaju", 3częsciowa saga o Emilce, "Zapach wiatru" i "Dzban ciotki Becky", "Ulica Strachu: Złamane Serca", "Wichrowe wzgórza", "Niebezpieczne zwiazki", "Kod Leonarda daVinci"... długo by wymieniać. czasami juz nie pamietam tytułów, które kiedyś czytałam i które chciałabym mieć w swojej biblioteczce.
ostatnio co przeczytałam to chyba "Weronika postanawia umrzeć". ksiazka bardzo fajna, jak ktoś lubi głębię, choć się wychowałam na akcji i trzymaniu w napięciu, a potem skopaniu tyłka
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
o! i jeszcze mój nowy nabytek to "BtVS: The Watcher's Guide" .pierwsza częśc. nie jestem może fanką "Zmierzchu" i innych nowych tytułów o wampirach, ale wychowałam się na BtVS i temu pozostaję wierna
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)