Zapraszam wszystkich chętnych do wypowiadania się na temat książki jak i filmu z serii Saga Zmierzch
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderators: Galadriela, Olka
No to podrzuć jeszcze jakiś temat do dyskusji w tym wątku i już będzie okela12 wrote:No i założyłam specjalny wątek do podyskutowania o wampirkach i nie tylko.
Zapraszam wszystkich chętnych do wypowiadania się na temat książki jak i filmu z serii Saga Zmierzch
Jeśli o mnie chodzi to nie czytałem żadnej z książek i znam Zmierzch jedynie z ekranizacji. A wracając do pytania to obydwie części lubię w jednakowy sposób bo zarówno pierwsza jak i druga ma w sobie to coś.Czips wrote:drodzy czytelnicy,a która część lubicie najbardziej i dlaczego?
ela12 może tak spoiler? Nie każdy jeszcze oglądał lub czytał wszystkie części?ela12 wrote:przeczytałam wszystkie części, najbardziej chyba fascynuje mnie Przed Świtem jeśli chodzi o ekranizacje zaś - aż żal mówić. Zmierzch jeszcze jako tako ale KwN - wzięło mnie na wymioty dosłownie. a dlaczego lubię Przed Świtem? a no bo dużo się dzieje, narodziny dziecka, ślub, i w ogóle. lubię jak coś się dzieje ogólnie.
Mimo usilnych prób nie udało mi się przypomnieć sobie innego tytułu, który by spełniał te kryteriaCzips wrote:A urok tej książki? Bo to pierwsza książka o miłości nastoletniej, która jest zakazana ze względu na odmienność rasową kochanków. To pierwsza taka książka, w której wielka miłość przeplata się z chęcią morderstwa
A ja Jaocoba od początku lubiłąm i to bardzoGoya wrote:Jacob (....) w trzeciej wywołał u mnie bardzo pozytywne emocje. W Przed Świtem to wręcz się w nim zakochałam za te jego teksty ..... najlepsze były te jego potyczki słowne z Rosalie. Fajnie ogółem się zakończyło, i Jacob był szczęśliwy
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests