Ela pytała o to w "Objawieniu" ale słusznie uznała że należałoby sie z tym przenieść tutaj
Masz rację" First Year" też ma oznaczenie NC- 17, ale ja myślałam o "Night without stars" które jest dostępne tylko na strone schurry.
Nie czytałam
"Innocent" Mockinbird, ale ponieważ jest to niewątpliwie najsłynniejsze opowiadanie Roswelliańskie, obsypane chyba wszystkimi mozliwyi nagrodami, mogę chyba o nim wspomnieć
Czytałam tylko początek, na więcej nie miałam czasu, bo jest to naprawdę sługie opowiadanie. To opowiadanie CC, akcja toczy sie w przyszłości, ale jest też wiele retrospekcji. Akcja zaczyna sie w 2010 roku w...Moskwie. Mieszka i robi tam karierę Liz, samotnie wychowująca kilkuletnią córeczkę...ujmujące dziecko o bursztynowych oczętach
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
chyba nie muszę dodawać kto jest tatusiem....i usiłująca zapomnieć o mężczyźnie który zgruchotał jej serce...chyba nie muszę dodawać kim był
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
niespodziewanie w Moskwie zjawia się... Michael...który zdradza Liz, że dla Maxa wciąż jeszcze jest nadzieja...i prosi Liz, by wróciła do Roswell. Uuups! Zapomniałam wspomnieć, gdzie znajduje się Max. Otóż Max znajduje sie...w więzieniu
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
dokładnie wam nie wytłumaczę o co chodziło, bo za mało przeczytałam, ale trafił tam jako 18 letni chłopak, biorąc na siebie winę za zbrodnię, której oczywiście nie popełnił-, wszystko po to by ratować Alien&People club...chodziło chyba o jakieś morderstwo popełnione przez Langleya. Typowe dla Maxa, czyż nie?
Dodam tylko że nie ma pojęcia, ża ma córkę.
Ogół narodu zwariował na punkcie tego opowiadania, zdobyło chyba ze 20 nagród w tym za najlepsze sportretowanie Liz, Maxa i Michaela.
Aha...udało mi sie jeszcze rzucić okiem na imponujący feedback, i popłakałam sie ze smiechu czytając żale nad cierpieniami osamotnionej Liz, bidulki samotnie podrózującej po całym świecie, robiącej karierę i męczącej sie w okrutnym komforcie, podczas gdy ten pozbawiony serca Max spędził niewinnie 10 lat w pace, poswięcając sie podstępnie dla niej i przyjaciół i pławiąc sie w rozkosznym towarzystwie morderców i zboczeńców którzy ehm...wiecie co sie robi w więzieniach z chłopakami o urodzie Maxa
Miodzio numer2
Mam nadzieję, że ktoś to przeczyta w całości i powie mi, czy rzeczywiście zapiera dech w piersiach.
"I know who you are. I can see you. You're swearing now that someday you'll destroy me. Far better women than you have sworn to do the same. Go look for them now." (Atia)
""You...have...a rotten soul" (Cleopatra)