W chowanego...
Moderator: _liz
W chowanego...
Po raz kolejny mam problem z kompem. Wczoraj weszłams obie normalnie do kopma, a tu nie ma nic na pulpicie, jest tylko tapeta, ale żadnego paska, folderów, nic, nada... Internet otwieram przez menadżer, ale nie wszystko chodzi, okna się nie minimalizują...
Przy włączaniu pasek i wszystko miga przez chwilę i potem całkowicie znika. Prosze pomóżcie!
Przy włączaniu pasek i wszystko miga przez chwilę i potem całkowicie znika. Prosze pomóżcie!
Ctrl+Alt+Delete
Plik -> Nowe zadane (Uruchom...)
W polu Otwórz: wpisz explorer -> OK
I powiedz, co się dzieje.
Plik -> Nowe zadane (Uruchom...)
W polu Otwórz: wpisz explorer -> OK
I powiedz, co się dzieje.
התשׂכח אשׂה עולה מרחם בן בטנה גם אלה תשׂכחנה ואנכי לא אשׂכחך
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
הן על כפים חקתיך
comprendo.info - co autor miał na myśli - interpretacje piosenek
zrobiłam tak no i mignął mi 2 razy pasek i wszystko co miałam na pulpicie i to wszystko... net się nie włączył, ja wchodzę w explorera przez otwarcie pliku mojego zapisanego jako strona http://www... co to wszystko oznacza?
ja mam takie cos ale tylko jezeli mam wlaczony film na pelny ekran i go zminimalizuje przez klawisz windows + d - wtedy wszystko znika i pomaga nacisniecie klawisz windy. ale widac, ze to zupelnie cos innego
ja bym sugerowal zeskanowanie jakims antywirusem a nuz cos znajdzie ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Collect some stars to shine for you.
Normalnie - jeśli masz zainstalowanego to poszukaj w program files (bo tam sie te pierdulki standardowo instalują). Ewentualnie użyj opcji znajdź plik lub folder czy jakoś tak.. i wpisz tam norton czy coś w tym stylu powinno ci coś znaleść. A tak w ogóle powinnaś go mieć w stracie gdzieś w programach.. Jeśli pytasz tylko jak takie coś właczyć - to tak samo jak każdy inny program... tylko potem wybierasz opcje skanuj wcześniej albo późnie być może, będzie rządał podania co chcesz skanować wtedy zaznaczasz partycje które masz, no a potem start i patrzysz na efekty...
ekh jak mogę zdobyć linuxa? poza tym się przyzwyczaiłam do windowsa i całkiem nieźle się sprawował coś takiego pierwszy raz mi się zdarza, CHOLERA! dlaczego ja? dlaczego coś mi sie z kompem dzieje, kiedy mam zadawaną pracę semestralnę z biologi? dlaczego? czy jestem jakoś naznaczona? niech ona nie zadaje tego więcej to komp będzie działał, no nic pozostaje format, mam nadzieję, ze żadnego numerosa mi nie wykręci...
Linux jest darmowym systemem i sa różne wersje do wyboru. Słyszałem ze dla początkujących w linuxowaniu najlepszy jest mandrake, które mozesz pobrac np. tu: http://www.click-now.net/download/Mandrake_Linux.htm
Jeśli się już zdecydujesz to dobrze byłoby abyś nie rezygnowała odrazu z windowsa, żeby a nuż nie stracić kontaktu ze światem przy jakiś ewentualnych problemach z instalacją, choć nie powinno ich przy Mandrake być, no ale nie ma co się rozpędzać, na razie nie mogę ci nic konkretnego do radzić bo mój kontakt z linuxem był powierzchowny. Ale w końcu postaram się nim na powaznie zająć.
Jeśli się już zdecydujesz to dobrze byłoby abyś nie rezygnowała odrazu z windowsa, żeby a nuż nie stracić kontaktu ze światem przy jakiś ewentualnych problemach z instalacją, choć nie powinno ich przy Mandrake być, no ale nie ma co się rozpędzać, na razie nie mogę ci nic konkretnego do radzić bo mój kontakt z linuxem był powierzchowny. Ale w końcu postaram się nim na powaznie zająć.
W linuxie możesz wygląd sam sobie zaprojektowac jak ci isę tylko podoba, widizałem nawet takie skórki co wyglądały jak win XP. Problemy przy instalacj napewno były bo sam instalowałem linuxa i tylko ze względu na jakąs niekompatybilność z moja kartą graficzną musiałem zrezygnowac to była jakas stara wersja linuxa, ja początkowałem.. zresztą to było dawno i nie pamiętam szczegułów wiem, ze sie troche zawiodłem... ALe te nowe linuxy sa całkiem do rzeczy i myśle, ze wrato je przetestować. A instalacja linuxa pokroju Mandrake jest podobno bardzo banlna wszystko odbywa się w trybie graficznym więc nie powinno być problemów.
taa.. w linuxie nie ma problemow dopoki sie nie pojawia..
za to wtedy mozesz od razu formatowac o ile nie jestes/ nie znasz speca od lina...
skorki na X-y pewnie zzeraja mase pamieci..
poza tym sama instalacja co prawda jest banalna, ale juz zainstalowanie najprostszego programu to nie jest taka bulka z maslem.. przynajmniej nie dla nowicjusza..
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
skorki na X-y pewnie zzeraja mase pamieci..
poza tym sama instalacja co prawda jest banalna, ale juz zainstalowanie najprostszego programu to nie jest taka bulka z maslem.. przynajmniej nie dla nowicjusza..
dzien dobry. jestem piter i wszystkich lubie.
Wime piter.. dlatego linux jest tak mało popularny w śród przeciętnych użytkowników. Pamiętam jak na uczelni były udostępniane tylko linuxy i przy instalacji kadu (odpowienika gg w windowsie) spędziłem prawie pół dnia.. az w koncu zrezygnowałem bo dorwałem kompa z windowsem ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Do dziś nie wiem jak to kadu się instaluje... W ogóle tam sa jakies dziwne pliki
no cóż.. ale dobrze sie tego nauczyć, nie można przecież poprzestawać tyko na windowsie bo Bill kiedyś jeszcze nas... ![Je :Jedzenie:](./images/smilies/je.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Do dziś nie wiem jak to kadu się instaluje... W ogóle tam sa jakies dziwne pliki
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Je :Jedzenie:](./images/smilies/je.gif)